Cea mai buna camera de supraveghere wireless

Cea mai buna camera de supraveghere wireless

Siguranta personala si protectia proprietatii devin din ce in ce mai prioritare, iar o camera de supraveghere wireless poate sa va ofere confortul psihic stiind ca puteti monitoriza tot ce se intampla in jurul spatiului personal sau profesional, chiar si cand sunteti departe.

Investitia intr-o camera de supraveghere wireless e una mai mica fata de un sistem de supraveghere complet, pentru ca in general camerele de supraveghere wireless functioneaza independend, nefiind nevoie de ups, dvr, monitor + cabluri care sunt complicat de montat.

Top camere supraveghere wireless bune: recomandari

Acestia sunt cele mai bune camere de supraveghere wireless pe care ii poti cumpara acum. Am pus la inceput camere supraveghere de calitate, pentru ca sunt cele mai bune ca si dotari, si apoi am adaugat si camere supraveghere wireless ieftine si de buget.

Camera supraveghere wireless WiFi Full Color PTZ Imou Active Deterrence Cruiser IPC-S42FP

Camera supraveghere wireless WiFi Full Color PTZ Imou Active Deterrence Cruiser IPC-S42FP

Camera de supraveghere IPC-S42FP vine cu o lentila fixa de 3.6 mm, oferind un unghi de vizualizare generos de 105° si un zoom digital de pana la 16x, pentru a nu pierde niciun detaliu. Iar cu ajutorul senzorului CMOS de top de 1/2.8 inch, imaginea video de 4 Megapixeli este cristalina, chiar si la 30 de cadre pe secunda.

Aplicatia Imou Life, usor de gasit pe Google Play sau App Store, transforma experienta de utilizare intr-un joc de copil. Te conectezi rapid si ai acces la functii geniale precum vizualizarea in timp real, alerte si notificari push.

Aceasta camera iti permite sa vezi clar pe o distanta de pana la 30 de metri. Datorita functiei Smart Color Night Vision, poti alege intre modul alb-negru, color (cu reflectoare care ilumineaza spatiul) sau modul smart, care activeaza reflectoarele la detectarea miscarii. Plus, nu ii lipseste nici detectia de miscare, detectia oamenilor, urmarirea inteligenta si multe altele.

Camera de supraveghere TP-Link Tapo C325WB

Camera de supraveghere TP-Link Tapo C325WB

Camera de supraveghere TP-Link Tapo C325WB vine dotata cu tehnologia ColorPro, care, gratie unui senzor generos de 1/1.79 inchi si unui obiectiv cu apertura de F1.0, capteaza o cantitate de lumina mai mare, asigurandu-ti imagini vii si culori stralucitoare chiar si in conditii de iluminare scazuta.

Fie ca e vorba de oameni, animale de companie sau vehicule, camera aceasta inteligenta reduce evenimentele ratate si alarmele false, permitandu-ti sa configurezi zone de activitate si alarme personalizate. Asa ca, daca vreun vizitator nedorit iti calca pragul, camera isi va face simtita prezenta.

Are o protectie IP66 si sta la panda indiferent de vreme, iar optiunile de stocare, fie in cloud, fie pe un card microSD, iti ofera flexibilitatea de a-ti pastra inregistrarile sigure.

Camera supraveghere wireless IP WiFi Full Color Imou Bullet 2 IPC-F42FEP

Camera supraveghere wireless IP WiFi Full Color Imou Bullet 2 IPC-F42FEP

Camera de supraveghere wireless IP WiFi Full Color bullet IPC-F42FEP de la Imou. e capabila sa captureze imagini de o calitate superba, gratie rezolutiei video de 4 Megapixeli si a senzorului CMOS de 1/2.7 inch. Si daca iti plac detaliile, vei aprecia lentila fixa de 2.8 mm care iti deschide o fereastra larga spre exterior cu un unghi vizual generos.

Camera vine la pachet cu 4 moduri inteligente de vizualizare pe timp de noapte. Asta inseamna ca, fie ca preferi imagini color vii sau clasicul alb-negru, camera se adapteaza pentru a-ti oferi imagini clare chiar si in lipsa luminii. Plus, cu ajutorul celor doua LED-uri albe, vei avea parte si de iluminat exterior pentru acasa.

Pe langa imaginile capturate, cele doua LED-uri albe si sirena de 110dB isi fac aparitia, alertand orice vizitator nepoftit, in timp ce tu primesti instant o notificare pe mobil. Pe langa toate acestea, camera are si microfon, si difuzor incorporate, ceea ce inseamna ca poti comunica cu vizitatorii (sau cu potentialii intrusi) direct de pe telefonul tau.

Camera supraveghere wireless WiFi Reolink Argus ECO

Camera supraveghere wireless WiFi Reolink Argus ECO

Reolink Argus Eco te anunta imediat cand ceva necunoscut misca prin preajma casei tale. Este dotata cu un detector PIR care te scuteste de alarmele false date de molii aventuroase sau de crengile dansand in vant.

Are o rezolutie de 2 megapixeli, adica Full HD, care iti permite sa vezi totul clar, la un unghi generos de 100°. Fie ca e vorba de o petrecere surpriza organizata in gradina sau de o pisica vecinului care face acrobatii pe gard, totul va fi inregistrat in detaliu.

Aplicatia Reolink este disponibila atat pe telefonul tau smart, cat si pe PC, asa ca esti mereu la curent cu ce se intampla acasa, indiferent unde te-ai afla. Pe langa toate acestea, procesorul sau eficient nu doar ca economiseste latimea de banda, dar si spatiul de stocare, datorita compresiei video H.264.

Camera de supraveghere WIFI Loosafe® 50HS Pro+,

Camera de supraveghere WIFI Loosafe 50HS Pro+

Camera de supraveghere WIFI Loosafe® 50HS Pro+ straluceste prin calitatea semnalului WIFI si puterea de transmisie a antenei. Imaginile sunt foarte clare, incat ai zice ca privesti prin fereastra, nu printr-o camera – toate astea datorita rezolutiei de 5 Megapixeli (2560 x 1920) si a lentilelor de inalta calitate.

Are parte de zoom de 4X si functia de rotire, care iti permite sa vezi fiecare coltisor al spatiului supravegheat, fara sa pierzi nimic. Plus, cu cele 4 LED-uri pentru iluminat si alte 4 pentru infrarosu, noaptea devine la fel de clara ca ziua. Poti sa vezi totul in culori vii chiar si pe intuneric, la o distanta de pana la 40 de metri.

Comunicarea bidirectionala iti permite sa porti conversatii cu cei din jurul camerei, direct din confortul telefonului tau. Iar la stocare poti alege intre cloud sau card SD, cu variante de abonament flexibile, astfel incat sa nu pierzi nicio clipa importanta.

Camera de supraveghere exterior Smarty S20 Pro High-Vision cu panou solar

Camera de supraveghere exterior Smarty S20 Pro High-Vision cu panou solar

Camera de supraveghere Smarty S20 cu panou solar va scapa de grija firelor gratie panoului solar inclus, aceasta capteaza energie solara non-stop, asigurandu-va ca bateria de 7800mAh nu va va lasa la greu, chiar si in zilele noroase.

Va ofera un zoom digital de pana la 4x, permitandu-va sa vedeti detalii de la distanta, iar cu optiunile de rotire si inclinare accesibile direct din aplicatia mobila, niciun colt nu va ramane nesupravegheat. Pe timp de noapte, lucrurile devin si mai interesante. Datorita proiectoarelor incorporate, veti avea parte de vedere color.

Detecteaza automat miscarea, trimitandu-va alerte si imagini in timp real direct pe telefon. Nu mai vorbim de capacitatea sa de a rezista la intemperii, fie ca e vorba de caldura torida sau frigul inghetat.

Camera supraveghere GSM 4G Speed Dome Reolink Go PT Plus

Camera supraveghere GSM 4G Speed Dome Reolink Go PT Plus

Reolink Go PT Plus este o camera care vine cu o conexiune 4G si cu o rezolutie de 4 megapixeli incat fiecare detaliu este surprins clar, chiar si la miscare, datorita celor 15 cadre pe secunda.

Night Vision iti arata totul alb-negru, dar cristal clar, pana la 10 metri distanta. Plus, cand e vorba de detectarea miscarii, senzorul PIR isi face treaba exemplar, alertandu-te imediat daca ceva nu e in regula. Are si capacitatea de a comunica bidirectional. Poti vorbi cu persoanele din jurul camerei direct din aplicatie, datorita microfonului si difuzorului incorporate. E ca si cum ai fi acolo, dar fara sa fii acolo.

Vine cu un acumulator de 6000 mAh si un panou solar! Energia solara ii asigura o autonomie excelenta, asa ca poate sa stea de paza non-stop, fara sa fie nevoie de reincarcare frecventa. In plus, cu optiunea de stocare pe card micro-SD (pana la 128 GB) sau pe Cloud, nu vei pierde niciodata nimic important.

Camera supraveghere Wi-Fi la oferta – de unde poti sa cumperi

Mai jos sunt magazinele pe care eu personal le frecventez si cand cumpar pentru mine dar si cand fac recomandari, deci puteti sa le vizitati si sa verificati preturile pentru a prinde cea mai buna oferta la camere de supraveghere wireless.

camera supraveghere wireless

Cum alegi o camera de supraveghere wireless: factori importanti de care sa tii cont

Daca vrei sa-ti cumperi cea mai buna camera de supraveghere wireless trebuie sa tii cont de cativa factori care sunt destul de importanti. Am detaliat care sunt acestia mai jos.

Rezolutia camerei

Rezolutia se refera la numarul de pixeli pe care o imagine ii poate contine. Cu cat acest numar este mai mare, cu atat detaliile imaginii sunt mai clare si mai precise. De exemplu, o rezolutie de 720p (HD) este decenta pentru uz general, dar daca vrei sa vezi detaliile fine, cum ar fi numerele de inmatriculare ale masinilor sau trasaturile fetei unei persoane, o camera care ofera 1080p (Full HD) sau chiar 4K (Ultra HD) este mult mai potrivita.

Detalii mai clare inseamna o mai buna recunoastere a obiectelor sau a persoanelor. Daca se intampla ceva neobisnuit si ai nevoie sa revii la inregistrare, o rezolutie mai inalta iti va permite sa identifici detaliile mult mai usor. Si o rezolutie mai mare ofera si o mai mare flexibilitate in ceea ce priveste zoom-ul digital. Vrei sa te uiti mai de aproape la o anumita zona a imaginii? Cu o rezolutie mai inalta, poti face asta fara a pierde prea mult din calitatea imaginii.

Totusi, aici intervine si un mic compromis. Camerele cu rezolutie mai mare pot necesita mai multa latime de banda si mai mult spatiu de stocare pentru a salva inregistrarile. Acest lucru este ceva ce trebuie sa iei in calcul, mai ales daca planifici sa stochezi inregistrari pe o perioada lunga de timp sau daca ai mai multe camere de supraveghere in retea.

Tipul de conectivitate (Wi-Fi, 4G)

Majoritatea dintre noi suntem familiarizati cu Wi-Fi-ul; il folosim zilnic pentru a ne conecta la internet fara fire. Camerele de supraveghere care se conecteaza prin Wi-Fi se bazeaza pe reteaua ta de acasa sau de la birou pentru a transmite date. Avantajul major aici este ca, in general, setup-ul este simplu si costurile sunt reduse, deoarece foloseste infrastructura existenta. De asemenea, ofera flexibilitate in amplasare, atata timp cat camera se afla in raza de acoperire a retelei Wi-Fi. Totusi, depinde de stabilitatea si viteza retelei tale Wi-Fi, ceea ce poate fi o problema in zonele cu semnal slab sau cand multe dispozitive sunt conectate simultan.

Conectivitatea 4G ofera o alternativa robusta, permitand camerei sa se conecteze direct la reteaua celulara. Acest lucru inseamna ca poti amplasa camera in locuri unde Wi-Fi-ul nu ajunge, cum ar fi un depozit indepartat sau o cabana in munti. Conectivitatea 4G este ideala pentru supravegherea zonelor fara acces la internet prin cablu sau Wi-Fi. Este, de asemenea, o solutie solida pentru backup, in cazul in care reteaua Wi-Fi cade. Desigur, acest confort vine cu un pret – va trebui sa platesti pentru datele mobile, iar consumul poate creste rapid, in functie de cat de des transmite camera date.

Daca planul tau este sa monitorizezi un spatiu in interiorul casei sau la birou, unde ai o conexiune Wi-Fi stabila si rapida, aceasta ar putea fi cea mai buna si cea mai economica alegere. Insa, daca vrei sa supraveghezi o zona mai indepartata sau una fara acces la internet, atunci o camera cu conectivitate 4G ar putea sa fie solutia perfecta, oferindu-ti libertatea de a te conecta de oriunde.

Compatibilitatea cu aplicațiile mobile

Gandeste-te cat de practic este sa primesti notificari in timp real daca camera detecteaza miscare neobisnuita, sau sa poti vorbi prin camera respectiva cu cineva de acasa, chiar daca tu esti la mii de kilometri distanta. Aplicatiile mobile pentru camerele de supraveghere iti permit sa faci toate acestea si chiar mai mult. Poti verifica ce se intampla in jurul casei tale oricand, din orice colt al lumii, atata timp cat ai conexiune la internet pe telefon.

Nu toate aplicatiile sunt create egal. Unele pot oferi o interfata de utilizator mai prietenoasa, altele pot fi compatibile doar cu anumite sisteme de operare, fie Android, fie iOS. Vrei sa te asiguri ca poti profita la maximum de functionalitatile camerei fara batai de cap, ca poti sa accesezi rapid inregistrarile, sa personalizezi setarile de alerta si sa vizualizezi transmisiile live fara intarzieri sau probleme de conectivitate.

Unele aplicatii ofera functii avansate, cum ar fi detectarea specifica a persoanelor, filtrarea alertelor dupa tipul de miscare sau chiar crearea de time-lapse-uri din inregistrarile video. Aceste detalii pot transforma o camera de supraveghere dintr-un simplu instrument de monitorizare intr-un dispozitiv inteligent care iti imbunatateste semnificativ modul de viata si siguranta.

Capacitatea de stocare (Cloud, card microSD)

Optiunea de stocare pe card microSD e ca si cum ai avea un jurnal intim, fizic, al casei tale, stocat chiar in camera. Majoritatea camerelor suporta pana la o anumita capacitate – sa zicem 128 GB, ceea ce e destul de generos. Insa, trebuie sa ai in vedere ca, odata ce spatiul se umple, va trebui sa stergi manual datele sau sa setezi camera sa suprascrie cele mai vechi inregistrari. Un card iti ofera control complet si acces rapid la inregistrari, fara sa depinzi de o conexiune la internet.

Pe de alta parte, stocarea in Cloud e ca si cum ai avea un asistent personal care iti pastreaza toate amintirile in siguranta.Principalul avantaj? Spatiul de stocare pare nelimitat, si poti accesa inregistrarile de oriunde, atata timp cat ai internet. Plus, multe servicii de Cloud vin cu functii extra, ca detectarea evenimentelor specifice sau alerte personalizate. Dar, ca orice serviciu premium, vine cu un abonament lunar sau anual. Asadar, trebuie sa te gandesti daca beneficiile suplimentare merita investitia continua.

Daca preferi sa ai un control fizic asupra inregistrarilor si sa eviti costurile recurente, un card microSD poate fi ideal. Dar, daca valoarea pentru tine sta in accesibilitate si functii avansate, atunci Cloud-ul e raspunsul.

Gradul de protectie la apa si praf (IP64, etc.)

Gradul IP (Ingress Protection) e un standard international folosit pentru a defini cat de bine este protejat un dispozitiv electronic impotriva intrarii particulelor solide si a lichidelor. Prima cifra (in cazul nostru, 6) indica nivelul de protectie impotriva particulelor solide precum praf si nisip. 6 este printre cele mai inalte valori si inseamna ca camera este complet protejata impotriva prafului.

A doua cifra (4, in exemplul nostru) vorbeste despre protectia impotriva apei. 4 inseamna ca camera poate rezista la stropiri de apa din toate directiile, ceea ce e destul de bine, dar nu e ideal daca te astepti la ploi torentiale sau doresti sa o instalezi in locuri cu expunere directa la apa, cum ar fi sub un jgheab de ploaie

Unghiul de vizualizare

Unghiul de vizualizare al unei camere de supraveghere se refera la campul vizual pe care il poate acoperi camera – practic, cat de larg sau ingust poate „vedea” camera ta spatiul pe care vrei sa il monitorizezi. Gandeste-te la el ca la lentila prin care camera isi indreapta „ochiul”: un unghi larg iti ofera o perspectiva extinsa, permitandu-ti sa vezi mai mult din incapere sau din spatiul exterior, in timp ce un unghi ingust se concentreaza pe o zona mai restransa.

In functie de locul unde intentionezi sa amplasezi camera si de ce anume vrei sa supraveghezi, unghiul de vizualizare poate determina cat de eficienta va fi camera in a-ti indeplini nevoile. Daca vrei sa supraveghezi un spatiu larg, cum ar fi o curte sau o sala mare, o camera cu un unghi larg de vizualizare te va ajuta sa cuprinzi mai mult din scena, reducand astfel numarul de camere necesare pentru acoperirea intregii zone.

Daca scopul tau este de a monitoriza un punct specific, cum ar fi o usa sau o fereastra, un unghi mai ingust s-ar putea sa fie mai adecvat, concentrandu-se pe zona de interes fara sa distruga cu detalii neesentiale.

Optiuni de compresie video (H.264, H.265)

Compresia video se refera la modul in care imaginile capturate de camera ta sunt reduse pentru a ocupa mai putin spatiu de stocare si pentru a consuma mai putina banda de internet cand le vizualizezi sau le transferi. E ca si cum ai face valizele pentru o calatorie si, in loc sa iti arunci hainele intr-un mod dezordonat, le impaturesti frumos pentru a economisi spatiu.

H.264 vs H.265. H.264 este, sa zicem, standardul de aur pentru compresia video de ani buni. Este compatibil cu majoritatea sistemelor si dispozitivelor, ceea ce inseamna ca aproape orice gadget pe care il ai va putea reda inregistrarile fara probleme. Deci, daca vrei siguranta in ceea ce priveste compatibilitatea, H.264 este o alegere solida.

Pe de alta parte, H.265 este noul baiat din cartier si vine cu niste imbunatatiri serioase. Permite compresia fisierelor video chiar mai mult decat H.264, fara a pierde din calitatea imaginii. Ce inseamna asta pentru tine? Ei bine, inregistrarile tale vor ocupa mai putin spatiu pe cardul SD sau in Cloud, iar cand le vezi online, vei consuma mai putine date. In plus, calitatea video este mentinuta la un nivel inalt, ceea ce e grozav daca ai nevoie sa examinezi detaliile unei imagini.

Functii suplimentare (Time Lapse, zoom digital)

Probabil ai vazut acele videoclipuri captivante unde o intreaga zi se desfasoara in cateva secunde. Anumite camere de supraveghere iti permit sa faci exact asta. Functia Time Lapse este geniala pentru a urmari progresul unui proiect de constructie, schimbarile dintr-o gradina sau pur si simplu pentru a captura frumusetea unui rasarit sau apus. In contextul supravegherii, iti ofera o perspectiva ampla asupra evenimentelor desfasurate pe o perioada lunga, fiind ideala pentru a detecta modele sau schimbari subtile care altfel ti-ar putea scapa.

Acum, sa vorbim despre zoom-ul digital. Poate parea un detaliu mic, dar crede-ma, cand vrei sa vezi mai clar fata unui vizitator sau detaliile unei masini suspecte, zoom-ul digital este exact ce iti trebuie. In loc sa te multumesti cu o imagine generala, aceasta functie iti permite sa te apropii si sa examinezi detalii specifice, fara sa trebuiasca sa mergi la fata locului. Asta inseamna mai putin timp pierdut si mai multa eficienta in monitorizare.

camera wifi pe stalp

Intrebari frecvente despre camerele de supraveghere wireless

Pot sa accesez camera de supraveghere wireless de pe telefonul meu mobil?

camera wifi tp link

Majoritatea camerelor de supraveghere wireless vin cu o aplicatie dedicata pe care o poti descarca pe telefonul tau mobil, fie ca esti utilizator de Android sau de iOS. Prin aceasta aplicatie, vei putea sa vezi live tot ce capteaza camera, sa revizuiesti inregistrarile si chiar sa interactionezi prin audio daca camera are aceasta functie. Practic, indiferent unde te-ai afla, la birou sau in vacanta, ai control complet asupra spatiului tau, la doar cateva atingeri de ecran distanta.

Ce distanta poate acoperi semnalul unei camere de supraveghere wireless?

Distanta pe care o poate acoperi semnalul lor variaza destul de mult, in functie de model si de conditiile de mediu. In general, poti astepta ca o camera decenta sa aiba un semnal stabil pe o raza de 50-150 de metri in spatiu deschis. Dar, atentie, zidurile groase, etajele sau alte obstacole pot scurta aceasta distanta. Asadar, daca locuinta ta e mai spatioasa sau planifici sa plasezi camera la o distanta mare de router, merita sa verifici specificatiile camerei alese sau sa te gandesti la amplificatoare de semnal, ca sa te asiguri ca totul functioneaza fara probleme.

Cat de rezistente sunt la conditii meteorologice nefavorabile?

camerawireless ptz imou

Rezistenta camerelor de supraveghere wireless la conditiile meteorologice nefavorabile variaza in functie de model si de specificatiile producatorului. In general, majoritatea sunt proiectate sa reziste bine la ploaie, vant, sau chiar la temperaturi extreme, de la calduri arzatoare la ingheturi crunte. Cheia sta in gradul de protectie IP (Ingress Protection) – cu cat numarul este mai mare, cu atat camera ta va fi mai bine protejata. De exemplu, o camera cu gradul de protectie IP67 este complet rezistenta la praf si poate suporta scufundari temporare in apa.

Cat de bune sunt camerele wireless cu incarcare solara?

Camerele wireless cu incarcare solara combina comoditatea supravegherii fara fir cu independenta energiei solare, ceea ce inseamna ca te poti bucura de monitorizare non-stop fara sa-ti faci griji pentru reincarcarea bateriei. E ca si cum ai avea un paznic care nu doarme niciodata si nici nu iti mareste factura la electricitate. Desigur, eficienta lor poate varia in functie de cat de insorit este locul unde le instalezi, dar in general, sunt o solutie excelenta pentru zonele greu accesibile sau pentru cei care cauta o optiune de supraveghere sustenabila si cu intretinere redusa. Plus, e un pas mic pentru tine, dar un salt urias pentru grija fata de planeta!

Concluzie

Acestea sunt cele mai bune camere de supraveghere wireless. Am ales produse care mi se pare bune raportat calitate pret, insa daca ai un anumit buget, te astept in comentarii.

A fost util acest articol?

Alege o stea pentru a vota

Nota medie: 4.4 / 5. Voturi: 26

Nu sunt voturi pana acum

Costin

Orice recomandare facuta de mine sta la baza experientei acumulate ca si consultant de vanzari. In 7 ani de vanzari am prins destula experienta incat sa pot spune ca am capacitatea de a recomanda orice produs electronic si electrocasnic. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *