Cel mai bun dezumidificator

Confortul din propria locuinta a devenit mai important ca niciodata iar un dezumidificator ajuta la reglarea umiditatii interioare si asigurarea unei atmosfere placute si sanatoase. Daca te-ai trezit vreodata luptand cu fereastra aburita intr-o dimineata rece sau cu acea senzatie lipicioasa in zilele de vara, stii exact despre ce vorbesc.
Dezumidificatoarele ne fac viata mai confortabila, eliminand excesul de umiditate din aer si contribuie si la prevenirea aparitiei mucegaiului si a altor alergeni, protejand astfel structura locuintei si sanatatea noastra.
Top dezumidificatoare bune: recomandari

Dezumidificator si purificator AlecoAir D55 DOLOMIT
Dezumidificatorul AlecoAir D55 DOLOMIT poate faca fata provocarilor unor spatii generoase de pana la 150mp. Este gandit sa ofere utilizatorului eficienta si un design placut si posibilitatea de a fi controlat usor, chiar si de la distanta, prin conectivitatea WiFi. Astfel, chiar si atunci cand nu esti acasa, poti avea control complet asupra umiditatii din locuinta, direct de pe telefonul mobil.
Datorita functiei de ionizare si a filtrului 2-in-1, acesta elimina particulele poluante, alergenii sau mirosurile neplacute, asigurand un mediu curat si sanatos. Eficienta sa remarcabila este dovedita prin capacitatea de dezumidificare de 55l/zi si un debit de aer de 330 mc/h, fiind perfect pentru incaperi mari. Pe langa asta, designul compact, manerele incastrate si rotile multidirectionale il fac surprinzator de usor de mutat dintr-o camera in alta.
Display-ul LED iti ofera toate informatiile de care ai nevoie la o simpla privire, si daca esti genul care uita sa verifice rezervorul, vine cu functii automate care opresc aparatul atunci cand rezervorul este plin, iar controlul intuitiv TouchScreen te ajuta sa navighezi cu usurinta prin meniu.

Dezumidificator Star-Light DHO-1625W
Noul dezumidificator Star-Light DHO-1625W are capacitatea de a extrage pana la 16 litri de apa din aer in doar 24 de ore, gata sa faca fata chiar si celor mai umede incaperi, avand un flux de aer de 180 m³ pe ora. E ideal pentru spatii de pana la 30 m².
Are un rezervor de 6.5 litri, suficient de mare pentru a nu trebui golit prea des, iar daca totusi se umple, functia de oprire automata intra in actiune pentru siguranta ta. Display-ul LED si controlul touch, care fac utilizarea unui adevarat deliciu, chiar si pentru cei mai putin tehnici dintre noi. Iar pentru familiile cu copii mici, functia de blocare pentru copii este foarte utila.
Sa nu uitam de rotile care usureaza deplasarea aparatului, manerul pentru transport, posibilitatea de drenaj continuu si, nu in ultimul rand, functia de dezghet automat si cea de uscare a rufelor, care transforma dezumidificatorul intr-un ajutor si mai valoros in gospodarie.

Dezumidificator si purificator AlecoAir D14 PURIFY
Dezumidificatorul Aleco Air D16 Purify este conceput pentru spatii medii, de pana la 25-30 m² si vine si cu un bonus: un filtru HEPA pentru a purifica aerul de particule nedorite. Asadar, vorbim de un pachet complet 2 in 1.
Acest dezumidificator poate sa elimine pana la 16 litri de umiditate pe zi, in timp ce consumul de energie ramane surprinzator de scazut. Asta inseamna ca poti sa-l lasi sa-si faca treaba fara sa-ti faci griji pentru factura la electricitate.
Datorita filtrului HEPA inclus, aerul din casa ta va fi mai curat, scapand de alergenii nedoriti ca praful sau polenul, ceea ce e o veste excelenta pentru oricine are alergii sau pur si simplu apreciaza un aer curat si proaspat.
Functia de ionizare imbunatateste si mai mult calitatea aerului prin emiterea de ioni negativi, in timp ce optiunea Wi-Fi si compatibilitatea cu asistentii vocali ca Google Home, Alexa sau Siri iti permit sa controlezi aparatul cu usurinta, de oriunde te-ai afla.

Dezumidificator Turbionaire Smart 16M
Turbionaire Smart 16M poate sa elimine pana la 16 litri de apa in doar 24 de ore si are un sunet de doar 40 dB, adica este aproape imperceptibil, asemenea unei soapte in biblioteca. Vine cu un senzor de umiditate incorporat care te lasa sa alegi nivelul ideal intre 30 – 80% R.H. Ajunge la setarea dorita si se opreste, economisind energie si bani.
Designul sau modern, cu margini rotunjite si grila tip fagure, se incadreaza armonios in orice decor, iar aparatul se transforma intr-un uscator eficient, datorita functiei sale de dezumidificare continua. Filtrul lavabil inseamna ca nu doar ca scapi de umezeala, dar si purifici aerul din jur.

Dezumidificator Trotec TTK33E
Trotec TTK33E este ideal pentru spatii de pana la 15 metri patrati si are o capacitate de dezumidificare de 14 litri pe zi. Plus, higrostatul incorporat iti permite sa setezi nivelul de umiditate dorit, asa ca aparatul va lucra doar cand este nevoie, fara a risipi energie inutil.
Vine cu un prefiltru lavabil, usor de curatat, care se ocupa de particulele mari de praf si chiar de parul de animal. Si daca mirosurile neplacute iti dau batai de cap, poti opta pentru un filtru de carbon activ (vandut separat), compatibil cu TTK33E, care va neutraliza acele mirosuri si va lasa aerul din casa mai proaspat.
Indicatorul LED color pentru umiditate este ca un semafor personal pentru calitatea aerului din casa ta: albastru cand aerul este prea uscat, verde pentru umiditate optima si rosu cand nivelul de umiditate este prea ridicat. Este o functie mica, dar iti ofera o imagine clara a mediului in care traiesti.
Dezumidificatoare la oferta – de unde poti sa cumperi
Mai jos sunt magazinele pe care eu personal le frecventez si cand cumpar pentru mine dar si cand fac recomandari, deci puteti sa le vizitati si sa verificati preturile pentru a prinde cea mai buna oferta la dezumidificatoare



Cum alegi un dezumidificator de aer bun: factori importanti de care sa tii cont
In cazul dezumidificatoarelor de aer probabil ai vazut in specificatii niste termeni pe care nu ii cunosti si nu stii cum sa alegi dezumidificator potrivit si ce valori trebuie sa aiba specificatiile respective. Mai jos am detaliat putin factorii importanti incat sa poti alege cel mai bun dezumidificator de aer.
Capacitatea de dezumidificare
Capacitatea de dezumidificare a aparatului tau trebuie sa corespunda cu marimea si conditiile spatiului in care intentionezi sa-l folosesti. Daca ai de-a face cu o incapere mica si doar cu un pic de umiditate in plus, un dezumidificator mai mic, cu o capacitate redusa, ar putea fi suficient. Insa, pentru spatii mari, subsoluri umede sau zone unde umiditatea este un vizitator constant si nedorit, vei avea nevoie de un dezumidificator cu o capacitate mai mare pentru a mentine un mediu confortabil si sanatos.
Un dezumidificator cu capacitatea potrivita te asigura ca vei scapa eficient de umiditate si te va ajuta si sa economisesti energie. Un aparat prea mare pentru nevoile tale ar putea consuma inutil mai multa energie, in timp ce unul prea mic ar putea sa functioneze non-stop fara a atinge nivelul de umiditate dorit, ceea ce, la randul sau, poate duce la un consum crescut si la uzura prematura a aparatului.
Cum iti dai seama care este capacitatea de dezumidificare de care ai nevoie? Un punct de plecare este sa evaluati marimea spatiului (in metri patrati sau patrati) si nivelul actual de umiditate. In general, cu cat spatiul este mai mare si umiditatea mai ridicata, cu atat vei avea nevoie de un dezumidificator cu o capacitate mai mare.
Suprafata acoperita
Hai sa ne gandim asa: daca ai o camera micuta, dar folosesti un dezumidificator destinat pentru un spatiu mare, ai putea sa te trezesti cu un aer prea uscat, ceea ce nu este nici confortabil, nici sanatos. Pe de alta parte, un dezumidificator prea mic pentru o incapere vasta va trebui sa munceasca mult mai mult pentru a atinge nivelul de umiditate dorit, consumand mai multa energie si posibil sa nu fie deloc eficient.
Suprafata acoperita de aparat este cruciala pentru a asigura ca dezumidificatorul tau isi face treaba cum trebuie fara a cheltui energie inutil sau fara a-ti afecta confortul. Majoritatea producatorilor vor specifica clar pentru ce suprafata este recomandat aparatul lor, de obicei masurata in metri patrati sau in metri cubi (tinand cont si de inaltimea incaperii).
Nivelul de zgomot
In general, nivelul de zgomot al unui dezumidificator este exprimat in decibeli (dB) si, ca sa-ti faci o idee, o soapta intr-o biblioteca se situeaza undeva la 30 dB, in timp ce o conversatie normala in casa ta poate ajunge la aproximativ 60 dB. Majoritatea dezumidificatoarelor au un nivel de zgomot cuprins intre aceste doua valori, deci alegerea unuia care sa se potriveasca cu nivelul tau de confort acustic este esentiala.
Daca planuiesti sa plasezi dezumidificatorul intr-un dormitor, birou sau orice alt spatiu unde linistea e cruciala pentru odihna sau concentrare, un aparat mai silentios este clar preferabil. Nimeni nu vrea sa auda un zgomot constant in fundal in timp ce incearca sa doarma sau sa lucreze.
In plus, nivelul de zgomot poate fi si un indicator al calitatii si eficientei dezumidificatorului. De regula, aparatele mai noi si mai sofisticate sunt concepute sa functioneze mai silentios, fiind echipate cu tehnologii avansate care reduc zgomotul produs in timpul functionarii. Asta nu inseamna neaparat ca un dezumidificator silentios este si cel mai eficient, dar este un aspect de luat in considerare.
Functii suplimentare (de exemplu, higrostat, timer, mod de uscare rufe)
Higrostatul este ca un termostat, dar pentru umiditate. Iti permite sa setezi nivelul de umiditate dorit in incapere si aparatul se va opri automat cand atinge acest prag. Este nu doar o chestiune de confort, dar ajuta si la economisirea energiei, pentru ca dezumidificatorul nu va functiona non-stop, ci doar atunci cand este necesar. Mai mult, mentinerea unui nivel optim de umiditate in casa previne dezvoltarea mucegaiului si a alergenilor.
Apoi avem timer-ul. Cu aceasta functie, poti programa aparatul sa se opreasca sau sa porneasca la anumite ore, ceea ce este ideal daca vrei sa te intorci acasa intr-un mediu confortabil sau sa economisesti energie cand nu esti acasa. Imaginaza-ti ca il setezi sa porneasca cu o ora inainte sa te trezesti sau sa ajungi acasa; confortul de a intra intr-o casa cu aerul deja curat si la umiditatea ideala este de nepretuit.
Modul de uscare rufe adauga o valoare enorma, mai ales in sezoanele reci sau ploioase cand uscarea hainelor in aer liber nu este o optiune. Acest mod face ca aerul sa circule intens, ajutand la uscarea rapida a rufelor. Este o solutie practica care iti economiseste timp si iti reduce dependenta de un uscator de rufe, care poate fi mult mai costisitor din punct de vedere energetic.

Dimensiunile si portabilitatea aparatului
Dimensiunile dezumidificatorului sunt importante din cateva motive. In primul rand, trebuie sa te asiguri ca ai spatiul necesar pentru a-l gazdui, fara ca acesta sa devina o piedica in calea activitatilor zilnice. Un dezumidificator mai mare poate fi mai eficient in spatii ample, dar daca locuiesti intr-un spatiu mai mic, un model compact, care ocupa mai putin loc, ar putea fi mai adecvat.
Pe de alta parte, portabilitatea este esentiala daca planifici sa muti aparatul intre camere. Multe dezumidificatoare vin cu roti si manere, facandu-le surprinzator de usor de deplasat. Aceasta caracteristica este deosebit de utila daca vrei sa folosesti aparatul in living pe timpul zilei si in dormitor noaptea, de exemplu. Portabilitatea iti ofera flexibilitatea de a combate umiditatea acolo unde este nevoie cel mai mult, fara a fi nevoit sa investesti in mai multe unitati.
Trebuie sa iei in considerare si greutatea aparatului. Un dezumidificator mai usor este evident mai usor de mutat. Daca locuinta ta are mai multe niveluri si planifici sa folosesti dezumidificatorul la etaje diferite, greutatea devine un factor important in alegerea modelului potrivit.
Opțiuni de drenaj (rezervor vs. drenaj continuu)
Dezumidificatoarele cu rezervor sunt cele care colecteaza apa extrasa din aer intr-un rezervor intern pe care trebuie sa-l golesti regulat. Capacitatea rezervorului variaza, asa ca, in functie de umiditatea din incapere si de capacitatea dezumidificatorului, s-ar putea sa fie necesar sa golesti rezervorul o data pe zi sau chiar mai des. Acest lucru poate fi un mic inconvenient daca esti o persoana ocupata sau daca dezumidificatorul este folosit intr-o locatie mai putin accesibila, cum ar fi un subsol. Avantajul este ca poti plasa dezumidificatorul oriunde, fara a fi nevoie de o conexiune la sistemul de drenaj al casei.
Optiunea de drenaj continuu iti permite sa conectezi un furtun la dezumidificator, prin care apa va fi evacuata direct intr-un sifon sau la exterior, eliminand necesitatea de a goli manual rezervorul. Este o optiune fantastica pentru cei care prefera o solutie „seteaza si uita”, in special in zone cu umiditate ridicata unde dezumidificatoarele trebuie sa functioneze pentru perioade lungi. Insa, necesita o instalare aproape de un punct de drenaj si poate fi putin mai complicat de configurat la inceput.

Intrebari frecvente despre dezumidificatoare
Ce nivel de zgomot este acceptabil pentru un dezumidificator?

Un nivel de zgomot acceptabil pentru un dezumidificator variaza, dar pentru a-l integra confortabil in spatiul tau de locuit, ar trebui sa te orientezi spre modele care produc sub 50 de decibeli. Este cam pe cat de tare este o conversatie in soapta sau sunetul unei biblioteci linistite. Asta inseamna ca poti urmari televizorul, sa te relaxezi sau chiar sa dormi fara sa fii deranjat de zgomotul aparatului.
Cum functioneaza un dezumidificator si ce face cu umiditatea extrasa?
Un dezumidificator este ca un supererou al confortului din casa ta, specializat in lupta contra umiditatii excesive. In esenta, aspira aerul umed din incapere, il trece printr-un sistem de racire unde umiditatea se condenseaza in apa, apoi sufla inapoi aerul uscat. Practic, transforma excesul de umiditate in apa, pe care o colecteaza intr-un rezervor pe care il golesti cand se umple.
Ma ajuta un dezumidificator sa scap de mucegai?

Da, un dezumidificator poate de ajutor in lupta ta contra mucegaiului. Mucegaiul adora locurile umede, asa ca mentinand umiditatea aerului din casa ta la un nivel optim, undeva intre 45% si 55%, vei face mediul mai putin primitor pentru el. Un dezumidificator te ajuta sa mentii acest echilibru, reducand semnificativ sansele ca mucegaiul sa se simta ca acasa in spatiul tau.
De cate ori trebuie sa inlocuiesc sau sa curat filtrul dezumidificatorului?
Curatarea filtrului dezumidificatorului tau ar trebui sa fie pe lista de intretinere regulata, cam o data la fiecare doua saptamani, pentru a te asigura ca aparatul functioneaza eficient si curat. In ceea ce priveste inlocuirea filtrului, acest lucru depinde de modelul dezumidificatorului si de cat de intens il folosesti, dar un termen bun de orientare ar fi o data pe an. Totusi, daca observi ca filtrul incepe sa se deterioreze sau daca aparatul nu mai functioneaza la capacitate maxima, ar putea fi timpul pentru o inlocuire. Ideea e sa tii filtrul curat pentru a asigura aerul sanatos in casa ta si pentru a prelungi durata de viata a dezumidificatorului.
Dezumidificatorul poate ajuta la eliminarea mirosurilor neplacute din casa?

Da, un dezumidificator poate sa fie eficient impotriva mirosurilor neplacute din casa. De multe ori, aceste mirosuri sunt legate de umiditatea excesiva si de aparitia mucegaiului sau a mildiului, care nu doar ca lasa un miros neplacut, dar pot afecta si sanatatea. Prin reducerea umiditatii, dezumidificatorul contribuie la un mediu mai uscat si mai putin propice dezvoltarii mucegaiului, ajutand astfel la mentinerea unui aer mai proaspat in casa ta. Plus, unele modele vin chiar cu filtre speciale, cum ar fi filtrele de carbon, care sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a absorbi si neutraliza mirosurile.

Probleme comune si posibile rezolvari la dezumidificatoare
Problema | Posibila Rezolvare |
---|---|
Dezumidificatorul nu porneste | Verifica daca este conectat la priza si daca siguranta sau intrerupatorul nu a sarit. |
Dezumidificatorul nu dezumidifica eficient | Asigura-te ca setarile de umiditate sunt corect ajustate si ca filtrul este curat. |
Rezervorul de apa se umple prea repede | Verifica daca umiditatea din incapere este extrem de inalta si ajusteaza setarile aparatului. |
Dezumidificatorul face zgomot excesiv | Verifica daca unitatea este pozitionata pe o suprafata stabila si verifica componentele interne pentru posibile defectiuni. |
Aerul suflat de dezumidificator este prea cald | Este normal pentru unele modele. Daca este o problema, verifica specificatiile producatorului sau consultati un specialist. |
Indicatorul de umiditate nu functioneaza corect | Calibreaza unitatea conform instructiunilor producatorului sau contacteaza serviciul de asistenta. |
Dezumidificatorul emite mirosuri neplacute | Curata filtrul si verificati pentru mucegai sau murdarie acumulata in interiorul aparatului. |
Unitatea se opreste inainte de a atinge nivelul de umiditate dorit | Verifica daca higrostatul este setat corect si daca aparatul este dimensionat adecvat pentru spatiul respectiv. |
Dezumidificatorul ingheata | Acest lucru poate fi normal in conditii de temperatura scazuta. Daca persista, consulta manualul de utilizare sau un specialist. |
Probleme cu drenajul continuu | Asigura-te ca furtunul de drenaj este conectat corect si nu este infundat sau indoit. |
Lumina indicatorului ramane aprinsa | Verifica manualul de utilizare pentru semnificatia specifica a indicatorului si urmeaza pasii recomandati pentru rezolvare. |
Concluzie
Acestea sunt cele mai bune dezumidificatoare. Recomand sa alegeti in functie de ce nevoie aveti si sa va uitati bine la recenzii si specificatii.