Cel mai bun distrugator de documente
Poate ca un distrugator de documente poate parea un produs neobisnuit pentru uz personal, dar adevarul este ca poate fi foarte util in multe situatii. Pe langa faptul ca ne ajuta sa ne debarasam de hartiile inutile, acest dispozitiv are rolul de a ne proteja informatiile confidentiale. Facturi vechi, documente cu date personale, un distrugator de documente le distruge pe toate si ne scuteste de grija ca aceste informatii ar putea ajunge in mainile cui nu trebuie.
Nu cred ca e nevoie sa amintesc cate fraude vedem la televizor, cu credite pe numele altor persoane, cu colete goale trimise cu ramburs, sms-uri, mail-uri, etc. De unde credeti ca iau datele respective?
Poate te gandesti ca ar fi mai simplu sa rupi manual cateva hartii si sa le arunci, insa aceasta metoda nu ofera nici pe departe acelasi nivel de siguranta. Distrugatorul de documente fragmenteaza hartia in bucati atat de mici, incat devine practic imposibil de reconstituit informatia.
Top distrugatoare de documente bune: recomandari
Acestea sunt cele mai bune distrugatoare de documente pe care le poti cumpara acum. Am pus la inceput distrugatoare documente de top, pentru cei care doresc cel mai bun produs, apoi am adaugat si distrugatoare de documente ieftine, pentru cei cu buget mai mic.
Distrugator documente automat REXEL OPTIMUM 50X
Distrugatorul de documente Rexel Optimum 50X are o capacitate de 50 de coli distruse automat si o functie AutoFeed, deci poate economisi mult timp in comparatie cu variantele manuale. Panoul de control tactil, foarte intuitiv face utilizarea mai simpla si eficienta iar functia anti-blocare elimina orice bataie de cap, permitand distrugerea continua a documentelor fara intreruperi.
Are capacitatea de a distruge capse, agrafe si carduri de credit, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa pierzi timp pregatind documentele inainte de distrugere. Aparatul este, de asemenea, extrem de silentios, cu un nivel de zgomot de doar 55 dBA, asa ca poate fi folosit in birouri sau chiar acasa fara a deranja pe nimeni.
Distrugator documente automat Automax 80M
Automax 80M este un distrugator de documente cu un sistem hibrid automat/manual este capabil sa distruga automat pana la 80 de coli, iar in modul manual, poate procesa 8 coli simultan. Fiecare coala A4 este maruntita in peste 1000 de micro-fragmente de 4×12 mm, oferind un nivel ridicat de securitate (P-4), ceea ce il face de 4 ori mai sigur decat un distrugator obisnuit.
In aproximativ 5 minute, distrugatorul poate procesa toata capacitatea sa, iar ciclul complet dureaza 7 minute, ceea ce il face eficient pentru utilizatorii care au nevoie de rezultate rapide. Sistemele automate de reverse, modul de repaus si functia de oprire automata dupa 2 minute de inactivitate fac utilizarea aparatului extrem de convenabila si lipsita de griji.
Cosul mare de 17 litri este suficient de incapator pentru a stoca resturile de la cel putin 80 de coli distruse. Iar functionarea silentioasa si capacitatea de a distruge capse, agrafe si carti de credit adauga un plus de utilitate.
Distrugator de documente Fellowes DS-53C
Acest distrugator de documente Fellowes este bun atat pentru un birou mic, cat si pentru uz casnic. Are o capacitate de a taia pana la 10 coli simultan si un tip de taiere Cross-Cut ce transforma documentele importante in bucati de 4 x 35 mm.
Volumul cosului de 23 de litri permite o utilizare eficienta, fara a necesita goliri frecvente. Pe langa hartie, acest model distruge si capse, agrafe, carti de credit si chiar CD-uri. Functia de autostart si protectia termica la supraincalzire adauga un plus de siguranta si confort in utilizare.
Are o latime de taiere de 220 mm si o viteza de 2 m/min ce ofera o performanta decenta pentru nevoile cotidiene. Recomand acest model pentru cei care cauta un echilibru intre eficienta si siguranta, fara a ocupa prea mult spatiu.
Distrugator de documente HP OneShred 8CC
Distrugatorul de documente HP OneShred 8CC are o capacitate de distrugere de pana la 8 coli de hartie si ofera o performanta solida, fara sa ocupe prea mult spatiu. Poate face fata si documentelor capsate sau agrafate, iar functia de distrugere a cardurilor de credit este un mare plus pentru cei care cauta siguranta suplimentara.
Dimensiunile de taiere de 5 x 18 mm asigura un nivel ridicat de protectie a datelor, cu un nivel de securitate P-4, ceea ce inseamna ca documentele sunt distruse in fragmente mici, aproape imposibil de reconstituit. Cosul de colectare de 15 litri este suficient de incapator pentru a nu fi nevoie de golire frecventa.
Are o actionare automata, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa faci eforturi suplimentare pentru a-l porni sau opri si poate fi o alegere practica pentru oricine doreste sa-si protejeze informatiile confidentiale.
Distrugator documente Hama Home X10CD
Distrugatorul de documente Hama „Home X10CD” are o capacitate de taiere de pana la 10 coli de hartie A4 odata si poate distruge si CD-uri, DVD-uri, Blu-ray-uri si carduri din plastic printr-un slot de intrare separat. Aceasta functie este utila atunci cand ai nevoie sa scapi rapid de date stocate pe diferite suporturi fizice.
Functia de oprire automata, protejeaza dispozitivul de eventuale deteriorari, iar frezele sunt suficient de rezistente pentru a face fata capselor, ceea ce este un detaliu practic.
Plus ca la banii astia ofera un grad ridicat de protectie, maruntind documentele si cardurile in bucati de 4 x 40 mm, ceea ce face ca informatiile sa fie practic imposibil de recuperat. Este potrivit atat pentru uz personal, cat si pentru birou, avand un volum al cosului de 15 litri si un nivel de zgomot relativ redus, de 72 dB.
Distrugator de documente cu cos Shredder
Esperanza BLADE este un distrugator de documente compact si ieftin eficient, potrivit pentru uz personal sau birouri mici. Poate procesa pana la 5 coli de hartie in acelasi timp, transformandu-le in fasii subtiri de aproximativ 7 mm.
Are si o functie de reverse, utila atunci cand hartia se blocheaza accidental. Acest lucru face ca distrugatorul sa fie usor de folosit chiar si pentru cei care nu au experienta cu astfel de dispozitive.
Distrugator de documente la oferta – de unde poti sa cumperi
Mai jos sunt magazinele pe care eu personal le frecventez si cand cumpar pentru mine dar si cand fac recomandari, deci puteti sa le vizitati si sa verificati preturile pentru a prinde cea mai buna oferta la friteuza cu aer cald.
Cum alegi un distrugator de documente: factori importanti de care sa tii cont
Daca vrei sa-ti cumperi cel mai bun distrugator de documente trebuie sa tii cont de cativa factori care sunt destul de importanti. Am detaliat care sunt acestia mai jos.
Tipul de taiere
Exista doua tipuri principale de taiere: taiere in fasii si taiere in particule.
Taierea in fasii presupune transformarea hartiei in benzi lungi si inguste si este mai simplu si rapid, dar nu ofera cel mai ridicat nivel de securitate, deoarece cineva ar putea teoretic sa reconstruiasca documentele, daca are rabdare. Este potrivit pentru documente care nu contin informatii extrem de sensibile.
Taierea in particule ofera un nivel mult mai ridicat de securitate. Hartia este transformata in bucatele mici, facand aproape imposibila reconstituirea informatiei. Acest tip de taiere este preferat in mediile unde confidentialitatea este importanta, cum ar fi birourile de avocati, firmele financiare sau chiar acasa, daca vrei sa distrugi facturi sau alte documente cu date personale.
Capacitatea si viteza de taiere (numar de coli si viteza)
Capacitatea de taiere se refera la numarul de coli pe care aparatul le poate distruge in acelasi timp. Daca folosesti distrugatorul doar ocazional, pentru documente personale, un model care poate procesa 3-5 coli este suficient. Insa, pentru birouri sau pentru un volum mai mare de documente, este bine sa te orientezi spre un model cu o capacitate mai mare, de 10-15 coli.
In acelasi timp, viteza de taiere se masoara in metri pe minut si indica rapiditatea cu care distrugatorul poate procesa documentele. Daca ai de eliminat un numar mare de foi, o viteza mai mare iti va permite sa economisesti timp si sa faci totul mai eficient. De exemplu, un aparat cu o viteza de 3.5 metri pe minut va fi potrivit pentru sarcini moderate, in timp ce modelele mai avansate pot oferi viteze superioare, utile in medii de lucru mai solicitante.
Este bine sa alegi un distrugator de documente care sa echilibreze corect aceste doua caracteristici – capacitatea si viteza de taiere – in functie de nevoile tale specifice.
Nivelul de securitate
Nivelul de securitate conteaza mult, mai ales daca lucram cu informatii sensibile sau confidentiale. Securitatea unui astfel de aparat este determinata de modul in care taietorul transforma documentele distruse.
Exista mai multe niveluri de securitate, clasificate in functie de dimensiunea bucatilor rezultate. Cu cat taieturile sunt mai mici, cu atat documentele sunt mai greu de reconstituit. De exemplu, taierea in fasii ofera un nivel mai mic de protectie, fiind potrivita pentru hartii care nu contin informatii sensibile. In schimb, taierea in particule sau microtaierea este recomandata pentru documente cu date personale sau financiare, deoarece fragmentele sunt foarte mici si aproape imposibil de reconstituit.
Functii suplimentare (reverse, oprire automata, protectii)
Functiile suplimentare sunt importante daca il folosesti frecvent sau gestionezi cantitati mari de hartie. O functie reverse, de exemplu, este foarte utila in cazurile in care hartia se blocheaza. In loc sa incerci sa scoti manual foile ramase prinse, apesi butonul de reverse, iar aparatul impinge hartia inapoi, rezolvand rapid situatia.
Oprirea automata este o alta functie de luat in seama, pentru ca daca distrugatorul functioneaza prea mult si motorul incepe sa se supraincalzeasca, se va opri automat pentru a preveni eventuale defectiuni. Asta inseamna ca poti lucra fara grija, stiind ca dispozitivul se va proteja singur. Siguranta termica este extrem de utila in astfel de cazuri, deoarece prelungeste durata de viata a aparatului.
Protectiile suplimentare sunt si ele importante, mai ales daca ai copii prin preajma. Unele modele se opresc automat daca detecteaza ca ai ridicat capacul sau daca ceva nu este in regula in timpul utilizarii. In felul acesta, riscul de accidente este redus.
Volumul cosului de gunoi
Un cos prea mic va necesita golire frecventa, ceea ce poate deveni rapid o sursa de frustrare, mai ales daca ai multe documente de distrus intr-un timp scurt.
Pentru utilizatorii care au de gestionat un volum mare de hartii, este mai eficient un distrugator cu un cos de gunoi mai generos pentru ca iti va permite sa lucrezi mai mult fara intreruperi pentru golirea cosului. Un volum de aproximativ 10 litri, cum intalnim la multe modele de baza, este adecvat pentru uz personal sau in birouri mici. Iar daca ai nevoie de o utilizare intensiva, s-ar putea sa fie necesar sa cauti un model cu un cos mai incapator.
Latimea fantei de taiere
Latimea fantei de taiere inseamna practic deschiderea prin care introduci hartiile, iar dimensiunea ei influenteaza cat de usor poti distruge diverse tipuri de documente.
Un distrugator de documente cu o fanta mai larga iti permite sa introduci documente de dimensiuni diferite, cum ar fi plicuri sau chiar foi pliate. Iar o fanta mai ingusta te poate limita la formate standard, precum A4. Este important sa alegi un model cu o fanta suficient de lata pentru documentele pe care le gestionezi frecvent. Daca lucrezi doar cu hartii de birou, o fanta de aproximativ 220 mm, cum se gaseste la multe modele, este mai mult decat suficienta.
Daca fanta este prea ingusta, s-ar putea sa fie nevoie sa le pliezi sau sa le ajustezi, ceea ce poate deveni un proces neplacut. De aceea, pentru un utilizator care vrea eficienta si rapiditate, latimea fantei poate influenta experienta de utilizare.
Intrebari frecvente despre distrugatoare de documente
Cate coli poate distruge un distrugator de documente simultan?
Numarul de coli pe care un distrugator de documente le poate distruge simultan variaza in functie de model. Cele mai multe modele de uz casnic pot distruge intre 5 si 10 coli odata, in timp ce cele profesionale pot gestiona pana la 20 de coli sau mai mult. E bine sa verifici capacitatea specificata de producator, pentru a te asigura ca dispozitivul corespunde nevoilor tale.
Cat de des trebuie golit cosul unui distrugator de documente?
Frecventa cu care trebuie golit cosul unui distrugator de documente depinde de volumul de hartie pe care il distrugi si de capacitatea cosului. Daca folosesti aparatul zilnic sau distrugi cantitati mari de hartii, cosul se va umple mai repede si va trebui golit mai des. In general, un cos de 10 litri poate gestiona cateva zile de utilizare moderata, dar este bine sa-l verifici regulat pentru a evita blocajele.
Este necesara intretinerea unui distrugator de documente?
Da, intretinerea unui distrugator de documente este necesara pentru a-i prelungi durata de viata si a functiona corespunzator. Este recomandat sa cureti periodic lamele de taiere si sa folosesti ulei special pentru acestea, astfel incat sa eviti blocajele si sa mentii eficienta aparatului.
Concluzie
Acestea sunt cele mai bune distrugatoare de documente disponibile in acest moment, selectate cu atentie pentru a acoperi diferite nevoi si bugete. Indiferent daca ai nevoie de un model simplu pentru uz personal sau unul mai performant pentru birou, exista optiuni potrivite pentru fiecare situatie.
Am pus mai sus produse care se remarca prin fiabilitate, capacitatea de taiere si functiile suplimentare.
Daca ar fi sa recomand ceva, as spune ca latimea fantei de taiere este un aspect de luat in calcul, mai ales daca gestionezi documente de diferite dimensiuni. Este important sa tii cont de numarul de coli pe care vrei sa le distrugi simultan, deoarece acest lucru iti poate influenta eficienta. Recomand cu caldura si modelele care au functia de reverse, pentru ca te scapa de multe batai de cap daca hartia se blocheaza.