Cel mai bun racitor de aer

Cel mai bun racitor de aer

In cazul in care vrei o solutie decenta pentru a face putina racoare in camera ta, poti sa incerci un racitor de aer, care as zice ca e undeva intre un ventilator si un aer conditionat, pentru ca functioneaza putin diferit, pe un principiu simplu, dar eficient, numit racire prin evaporare. In interiorul aparatului, un ventilator trage aerul cald din incapere printr-un filtru umed sau un tampon special imbibat cu apa. Pe masura ce aerul cald trece prin acest filtru, apa din tampon se evapora, absorbind caldura din aer.

Deci, daca ti se pare ca ventilatorul nu face fata, dar nu vrei sa investesti intr-un aer conditionat, fie el si portabil, eu zic ca un racitor de aer e perfect pentru tine. Mai jos am facut o selectie de produse bune, si am format un mic top cu racitoare de aer bune.

Top racitoare de aer bune: recomandari

Acestea sunt cele mai bune racitoare de aer pe care le poti cumpara acum. Am pus la inceput racitoare de aer de calitate buna, pentru ca sunt cele mai bune si apoi am adaugat si racitoare de aer ieftine, pentru cei cu buget mai mic.

Racitor de aer Floria ZLN1108

Racitor de aer Floria ZLN1108

Racitorul de aer Floria ZLN1108 areo putere de 65W si un motor din cupru care ofera un flux de aer de 5,95 m/min,potrivit pentru utilizare in interior. Capacitatea rezervorului de 2,5 litri permite un timp indelungat de racire fara a necesita alimentari frecvente, iar cele 3 trepte de viteza iti permit sa ajustezi intensitatea aerului dupa preferinte.

Oscilatia automata stanga-dreapta care distribuie uniform aerul in incapere. Daca doresti sa modifici pozitia pe verticala, aceasta poate fi ajustata manual, un detaliu simplu dar practic. Transportul este extrem de usor datorita manerelor si rotilor pivotante, dintre care doua sunt echipate cu frane pentru stabilitate.

Pachetul include doua recipiente pentru gheata, care se pot raci in prealabil si adauga in rezervor pentru o eficienta sporita.

Racitor de aer portabil Studio Casa Chill Air 300 ION

Racitor de aer portabil Studio Casa Chill Air 300 ION

Studio Casa Chill Air 300 ION este perfect pentru incaperile mici sau medii. Areo putere de 80 W, acest aparat combina functii utile precum racire, umidificator de aer si ionizare, creand un mediu mai placut in zilele calduroase. Display-ul LED si telecomanda inclusa ofera un control simplu.

Include un rezervor de apa de 4 litri si doua baterii pentru gheata, ceea ce ii sporeste eficienta in racirea aerului. Aparatul este echipat cu un sistem de lame tip fagure, care directioneaza fluxul de aer in functie de preferintele utilizatorului. Faptul ca acest racitor poate functiona si cu apa rece il face usor de utilizat, insa utilizarea bateriilor de gheata este recomandata pentru performante maxime.

Are nivel redus de zgomot, de sub 65 dB, ceea ce il face potrivit chiar si pentru utilizarea in timpul noptii. Desi lipsa rotilor poate fi un inconvenient pentru unele persoane, greutatea redusa si designul compact il fac usor de mutat dintr-un loc in altul.

Racitor de aer ZILAN Z-LINE 3390

Racitor de aer ZILAN Z-LINE 3390

Racitorul Zilan aduce racoarea dorita in incaperi de pana la 23 m² si vine cu un rezervor de apa generos de 8 litri si doua baterii de gheata incluse. Are trei trepte de viteza, astfel incat poti ajusta fluxul de aer dupa preferinte, iar cu telecomanda poti controla aparatul fara sa te ridici de pe canapea.

Functia de oscilatie automata asigura o distributie uniforma a aerului racit in toata incaperea. Filtrele acestui racitor au o durata de viata de pana la 3 ani, timp in care se ocupa sa filtreze bacterii, mirosuri si alergeni, asigurandu-ti un aer mai curat.

Este eficient atunci cand este folosit in combinatie cu aerul proaspat de afara, asa ca poti tine ferestrele deschise pentru a maximiza racirea. Cu un nivel de zgomot de 59 dB, racitorul functioneaza linistit, fara sa te deranjeze.

Racitor de aer portabil Olimpia Splendid Peler 20

Racitor de aer portabil Olimpia Splendid Peler 20

Racitorul de aer portabil Olimpia Splendid Peler 20 ofera o metoda eficienta si convenabila de racire a incaperilor. Are o putere de 110W si un debit maxim de aer de 600 m³/h, apotrivit pentru spatiile interioare mai mari. Capacitatea rezervorului de 20 de litri si optiunea de a utiliza apa rece sau gheata il fac ideal pentru a reduce temperatura ambientala intr-un mod practic.

Dispozitivul dispune de 4 viteze care pot fi ajustate in functie de nevoi, iar functia de temporizator de 8 ore permite utilizarea economica si fara griji. Panoul tactil usor de utilizat si telecomanda multifunctionala ofera un control complet asupra functiilor, inclusiv modul silentios si rabatarea orizontala a fluxului de aer.

Sistemul dublu de filtrare include un filtru lavabil ce ajuta la mentinerea aerului mai curat si mai proaspat.

Racitor de aer 3-in-1 Adler 7922

Racitor de aer 3-in-1 Adler 7922

Racitorul de aer 3-in-1 Adler 7922 are 3 functii principale – racire, umidificare si curatare a aerului/ Fie ca este utilizat acasa sau la birou, rezervorul generos de 6 litri iti ofera o functionare indelungata fara interventii frecvente.

Un aspect care atrage atentia este flexibilitatea in utilizare, gratie celor 3 moduri presetate: Normal, Natural si Sleep, dar si posibilitatea de a regla viteza fluxului de aer. Telecomanda inclusa si afisajul LED fac setarile simple si intuitive, oferind control complet asupra functionalitatilor. Oscilatia de 60° si optiunea de cronometru contribuie la distribuirea uniforma a aerului si la personalizarea experientei.

Racitoare de aer oferta – de unde poti sa cumperi

Mai jos sunt magazinele pe care eu personal le frecventez si cand cumpar pentru mine dar si cand fac recomandari, deci puteti sa le vizitati si sa verificati preturile pentru a prinde cea mai buna oferta la racitoare de aer.

racitor de aer ieftin si bun

Cum alegi un racitor de aer bun: factori importanti de care sa tii cont

Daca vrei sa-ti cumperi cel mai bun racitor de aer trebuie sa tii cont de cativa factori care sunt destul de importanti. Am detaliat care sunt acestia mai jos.

Capacitatea rezervorului de apa

Capacitatea rezervorului de apa determina cat timp va functiona aparatul fara a fi necesar sa adaugi apa, influentand astfel confortul si eficienta utilizarii. Un rezervor mai mare inseamna ca vei petrece mai putin timp umpland si verificand dispozitivul, lucru extrem de convenabil, mai ales in zilele caniculare cand vrei sa te bucuri de racoare fara intreruperi.

De exemplu, un racitor de aer cu un rezervor de 4 litri poate oferi racoare continua pentru mai multe ore, in functie de setarile alese. Acest lucru este foarte util daca planuiesti sa-l folosesti in dormitor pe timpul noptii sau in birou pe durata intregii zile de munca. In plus, un rezervor mai mare permite utilizarea pachetelor de gheata pentru o racire suplimentara, sporind eficienta aparatului.

Un rezervor prea mic poate deveni frustrant, necesitand reumpleri frecvente si reducand astfel confortul utilizarii. De aceea, este important sa alegi un racitor de aer cu o capacitate a rezervorului potrivita pentru nevoile tale specifice. Gandeste-te la cat de des vei folosi racitorul si in ce conditii – daca ai nevoie de el pentru perioade lungi de timp, un rezervor mai mare va fi cu siguranta o alegere mai buna.

Fluxul de aer

Fluxul de aer se refera la cantitatea de aer pe care racitorul o poate misca intr-un interval de timp, de obicei masurata in metri cubi pe ora (m³/h). Cu cat aceasta valoare este mai mare, cu atat mai eficient va fi racitorul in a racori o incapere.

Un flux de aer adecvat asigura ca aerul racit ajunge in toate colturile camerei, oferindu-ti o senzatie de confort uniform. De exemplu, daca ai o camera mare, vei avea nevoie de un racitor cu un flux de aer mai puternic pentru a te asigura ca racoarea ajunge peste tot. In schimb, pentru o incapere mica, un flux de aer moderat poate fi suficient.

Racitoarele de aer cu mai multe trepte de viteza iti permit sa ajustezi intensitatea fluxului in functie de preferintele tale. Poate doresti un flux mai puternic in mijlocul zilei, cand temperaturile sunt mai ridicate, si unul mai slab noaptea, pentru a te bucura de un somn linistit.

De asemenea, fluxul de aer influenteaza si eficienta racitorului. Un aparat cu un flux de aer puternic poate racori mai rapid si mai eficient, ceea ce inseamna ca vei simti diferenta intr-un timp mai scurt. Este important sa verifici specificatiile tehnice ale racitorului si sa te asiguri ca fluxul de aer se potriveste nevoilor tale.

Functii suplimentare (umidificare, purificare aer)

Functia de umidificare este buna in special in mediile cu aer uscat. Racitorul de aer care include umidificare adauga umezeala in aer, prevenind problemele asociate cu aerul uscat, cum ar fi pielea uscata, ochii iritati sau gatul uscat. Aceasta functie este deosebit de utila pentru persoanele care au alergii sau sufera de probleme respiratorii, deoarece mentine un nivel optim de umiditate in incapere, imbunatatind astfel confortul general.

Functia de purificare a aerului este la fel de importanta. Un racitor de aer care are capacitatea de a filtra praful, polenul si alte particule mici din aer poate transforma semnificativ calitatea vietii. Aceasta functie este ideala pentru familiile cu copii, persoane in varsta sau oricine doreste sa respire un aer mai curat si mai sanatos. Filtrele speciale integrate in racitor capteaza impuritatile si bacteriile, asigurandu-te ca aerul pe care il respiri este proaspat si curat.

Suprafata acoperita

Este important sa stii cat de mare este incaperea pe care vrei sa o racoresti, pentru a te asigura ca racitorul pe care il alegi este suficient de puternic. Daca ai o camera de dimensiuni mai mici, cum ar fi un dormitor sau un birou, un racitor de aer cu o suprafata acoperita de pana la 10-15 metri patrati ar putea fi suficient. In schimb, pentru spatii mai mari, cum ar fi un living sau un open space, vei avea nevoie de un model care poate acoperi 20 de metri patrati sau chiar mai mult.

Un racitor de aer care nu este potrivit pentru dimensiunea camerei tale nu va fi eficient si vei risca sa nu obtii rezultatul dorit. De exemplu, daca alegi un racitor prea mic pentru un spatiu mare, vei observa ca aerul nu se raceste uniform si ca aparatul functioneaza continuu fara a face fata caldurii. Pe de alta parte, un racitor prea mare pentru un spatiu mic poate fi o risipa de energie si bani.

Cand verifici specificatiile unui racitor de aer, asigura-te ca verifici si suprafata maxima acoperita. Aceste informatii sunt de obicei indicate in descrierea produsului si iti vor oferi o idee clara despre eficienta acestuia in spatiul tau. Alegerea unui racitor de aer potrivit pentru dimensiunea camerei tale te va ajuta sa te bucuri de un mediu racoros si confortabil, fara batai de cap si fara costuri inutile.

Nivelul de zgomot

Nimeni nu vrea sa fie deranjat de un aparat zgomotos in timp ce incearca sa doarma sau sa se concentreze la munca, iar racitoarele de aer, in general, produc un anumit nivel de zgomot datorita ventilatoarelor si procesului de evaporare a apei. Cu toate acestea, exista modele care sunt proiectate special pentru a functiona mai silentios. Acestea sunt ideale pentru a mentine o atmosfera placuta si linistita in incapere.

Un nivel de zgomot scazut, masurat in decibeli (dB), poate face o mare diferenta in confortul zilnic. De exemplu, un racitor de aer cu un nivel de zgomot de pana la 50-55 dB este considerat relativ silentios si nu va perturba conversatiile, somnul sau activitatile care necesita concentrare. Comparativ, un aparat mai zgomotos, cu peste 60 dB, poate deveni deranjant si obositor in timp.

Trebuie sa verifici daca racitorul de aer ofera moduri de functionare specifice, precum modul nocturn sau silentios. Aceste moduri reduc viteza ventilatorului si, implicit, zgomotul produs, asigurand un mediu linistit pe timpul noptii.

Functia de oscilatie

Functia de oscilatie permite aparatului sa miste aerul racit in diferite directii, astfel incat racoarea sa fie distribuita uniform in intreaga incapere. Fara oscilatie, racitorul ar sufla aer rece doar intr-un singur punct, ceea ce ar putea crea o senzatie de disconfort si ar raci doar o portiune mica a camerei.

Oscilatia la unghiuri variabile, cum ar fi 45° sau 90°, asigura ca aerul rece ajunge in toate colturile camerei, imbunatatind astfel eficienta racitorului. Aceasta distributie uniforma este deosebit de importanta in incaperi mai mari sau in spatii cu mai multe persoane, deoarece fiecare va beneficia de o briza racoroasa.

Un alt avantaj al functiei de oscilatie este ca ajuta la mentinerea unei temperaturi constante in camera, evitand fluctuatiile bruste de temperatura care pot aparea daca aerul rece este directionat doar intr-un singur punct. Astfel, te vei bucura de un confort sporit, indiferent unde te afli in incapere.

racitoare de aer cu evaporare

Intrebari frecvente despre racitoarele de aer

Care sunt principalele avantaje ale racitoarelor de aer?

racitor de aer ieftin

Principalele avantaje ale racitoarelor de aer sunt eficienta energetica si usurinta in utilizare. Acestea consuma mult mai putina energie comparativ cu aparatele de aer conditionat, ceea ce le face mai economice pe termen lung. In plus, sunt portabile, usor de mutat dintr-o camera in alta si nu necesita instalare complicata. Racitoarele de aer nu doar racoresc, ci si umidifica aerul, oferind un confort sporit in zilele uscate.

Cat de eficient este un racitor de aer in comparatie cu un ventilator?

Un racitor de aer este mai eficient decat un ventilator deoarece nu doar ca ventileaza aerul, dar il si raceste prin evaporarea apei, ceea ce poate reduce temperatura din incapere cu cateva grade. Spre deosebire de un ventilator care doar recircula aerul cald, racitorul de aer aduce un plus de confort in zilele toride, creand o atmosfera mai placuta si racoritoare.

Cat de eficient este un racitor de aer in comparatie cu un aer conditionat?

racitor de aer de top

Un racitor de aer nu este la fel de eficient ca un aparat de aer conditionat in racirea aerului, dar are avantajele lui. Racitoarele de aer folosesc apa pentru a raci aerul si sunt ideale pentru incaperi mici si zone cu umiditate scazuta. Sunt mai ieftine, mai usor de mutat si consuma mai putina energie. Totusi, nu vor putea reduce temperatura la fel de mult ca un aer conditionat, dar sunt o optiune buna pentru cei care cauta o solutie de racire mai economica.

Pot folosi gheata in rezervorul racitorului de aer?

Da, poti folosi gheata in rezervorul racitorului de aer. Adaugarea ghetii ajuta la racirea mai rapida si mai eficienta a aerului, oferindu-ti o briza mai racoroasa in zilele toride. Asigura-te doar ca rezervorul este proiectat pentru a suporta gheata si urmeaza instructiunile producatorului pentru a evita eventualele probleme.

Ce suprafata poate raci eficient un racitor de aer?

racitor de aer portabil

Un racitor de aer poate raci eficient o suprafata de aproximativ 10-20 metri patrati, in functie de capacitatea rezervorului de apa si de puterea aparatului. Este ideal pentru incaperi mici si medii, cum ar fi dormitoare, birouri sau camere de zi, unde poate imbunatati considerabil confortul termic fara a consuma multa energie.

Concluzie

Acestea sunt in mare racitoarele de aer care au recenzii destul de bune si sunt recomandate de clienti. Multi confunda racitoarele cu aerele conditionate, si pot sa fie comentarii negative nejustiticate, pentru ca un racitor nu se ridica la nivelul unui AC niciodata.

Daca vrei un racitor mai mic, ori intr-un anumit buget, te astept in comentarii.

A fost util acest articol?

Alege o stea pentru a vota

Nota medie: 4.8 / 5. Voturi: 23

Nu sunt voturi pana acum

Costin

Orice recomandare facuta de mine sta la baza experientei acumulate ca si consultant de vanzari. In 7 ani de vanzari am prins destula experienta incat sa pot spune ca am capacitatea de a recomanda orice produs electronic si electrocasnic. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *