Cel mai bun starter auto

Cel mai bun starter auto

La achizitionarea unui starter auto, multi dintre noi se intreaba daca merita cu adevarat sa investim intr-un astfel de dispozitiv, dar sa stiti ca poate fi salvator in momentele cele mai neasteptate. Sa zicem ca avem parte de o dimineata rece de iarna, in care ne grabim,dar masina refuza sa porneasca. Aici te ajuta un starter auto, care te ajuta sa pornesti masina indiferent de conditiile meteo sau de situatia bateriei masinii tale.

Pe langa functia evidenta de a porni masina, aceste dispozitive moderne vin echipate cu diverse functionalitati suplimentare, cum ar fi porturi USB pentru incarcarea telefoanelor mobile sau lanterne integrate. Eu personal pot spune ca am avut mai multe ocazii in care un starter auto mi-a fost de mare ajutor, si nu doar pentru mine, pentru ca am avut prieteni care s-au confruntat cu probleme similare.

Top cele mai bune startere auto

Acestea sunt cele mai bune startere auto pe care le poti cumpara acum. Am pus la inceput roboti de pornire de top, pentru cei care doresc cel mai bun produs, apoi am adaugat si startere auto mai ieftine, pentru cei cu buget mai mic.

Starter auto multifunctional UTRAI JSTAR ONE

Starter auto multifunctional UTRAI JSTAR ONE

Utrai Jstar One este un starter auto portabil care se remarca prin puterea sa de 2000A si capacitatea de 16000mAh, fiind capabil sa porneasca vehicule pe benzina de pana la 8.0L sau diesel de pana la 6.5L.

Este rezistent la apa, socuri si praf, ceea ce il face perfect pentru orice situatie de urgenta. In plus, lanterna LED integrata cu trei moduri de iluminare si busola incorporata sunt detalii care adauga utilitate in conditii extreme. Functia de baterie externa, cu doua porturi USB si un port tip C, permite incarcarea dispozitivelor inteligente, facand acest produs extrem de practic si fiabil in calatoriile lungi.

Robot de pornire auto GB40, NOCO

Robot de pornire auto GB40 NOCO

GB40 de la NOCO robot de pornire extrem de puternic, perfect pentru cei care doresc un dispozitiv de incredere pentru pornirea masinii. Are o capacitate de pana la 1000A si abilitatea de a porni motoare de pana la 6 litri, ideal pentru o gama variata de vehicule, de la autoturisme la camioane si chiar echipamente agricole.

Ofera pana la 20 de porniri cu o singura incarcare si include functii de protectie impotriva polaritatii inverse si a scanteilor, ceea ce il face nu doar eficient, dar si sigur. Lanterna integrata cu 7 moduri, inclusiv SOS, adauga un nivel suplimentar de utilitate in situatii de urgenta.

Starter auto multifunctional Serioux SRXA12K300A

Starter auto multifunctional Serioux SRXA12K300A

Serioux SRXA12K300A este un starter auto compact si portabil, echipat cu o baterie de 12000 mAh, care iti permite sa pornesti o baterie moarta in doar cateva secunde. Acest dispozitiv functioneaza si ca un powerbank cu un port USB de 5V, perfect pentru incarcarea electronicelor tale.

Lanterna LED integrata cu trei moduri (normal, intermitent si SOS) iti ofera siguranta si, fie ca ai nevoie de lumina pentru a schimba o anvelopa, a inspecta motorul sau a avertiza traficul. Are un curent maxim de pornire de 300A si este un instrument practic pentru orice sofer.

Starter auto si compresor aer 2-in-1, Innovify™ TruckPower

Starter auto si compresor aer 2-in-1 Innovify TruckPower

Innovify TruckPower este un starter auto care te poate salva din orice situatie neprevazuta, fie ca vorbim de pornirea unui motor puternic de pana la 6L benzina sau 3L motorina, fie de umflarea rapida a anvelopelor cu ajutorul compresorului inclus, care rezolva treaba in doar 7 minute.

Functionalitatea sa multipla include o lanterna cu moduri variate de iluminare pentru situatii de urgenta si capacitatea de a incarca orice dispozitiv USB, ceea ce il face un accesoriu indispensabil. Are o capacitate de 16000 mAh si un curent maxim de 2000A.

Starter auto multifunctional Foxsur

Starter auto multifunctional Foxsur

Foxsur FJS-800 este un starter auto multifunctional care te ajuta sa pornesti diverse vehicule de 12V, fie pe benzina pana la 6.0L, fie diesel pana la 5.0L. Are o capacitate de 39800mAh si un curent maxim de 1200A, su poate fi folosit de pana la 40 de ori dupa o incarcare completa.

Plus datorita celor doua porturi USB, portului tip C si incarcarii wireless de 10W, iti poti mentine dispozitivele mobile alimentate oriunde te afli. Lanterna LED ultra puternica cu 3 moduri de iluminare este un alt plus, fiind extrem de utila in situatii de urgenta.

Starter auto la oferta – de unde poti sa cumperi

Mai jos sunt magazinele pe care eu personal le frecventez si cand cumpar pentru mine dar si cand fac recomandari, deci puteti sa le vizitati si sa verificati preturile pentru a prinde cea mai buna oferta la starter auto

starter auto bun

Cum alegi cele mai bune startere auto: factori importanti de care sa tii cont

Daca vrei sa-ti cumperi cele mai bune startere auto trebuie sa tii cont de cativa factori care sunt destul de importanti. Am detaliat care sunt acestia mai jos.

Capacitatea bateriei (mAh)

Capacitatea bateriei, masurata in mAh (miliamperi-ora) ne indica cat de multa energie poate stoca dispozitivul si, implicit, de cate ori poate fi folosit pentru a porni un motor inainte de a necesita reincarcare.

Daca ai un vehicul cu un motor mai mare, sau daca locuiesti intr-o zona unde temperaturile scad frecvent sub zero grade, o capacitate mai mare a bateriei devine importanta. De exemplu, un starter cu o capacitate de 39800mAh poate fi folosit de pana la 40 de ori inainte de a necesita reincarcare, ceea ce inseamna ca te poti baza pe el pentru o perioada mai lunga de timp, fara griji.

Daca folosesti masina frecvent pentru drumuri lungi sau in conditii meteo dificile, o capacitate mare a bateriei iti poate aduce un plus de liniste, stiind ca dispozitivul va fi eficient si durabil. Dar pentru cei care folosesc masina doar ocazional, o capacitate medie ar putea fi suficienta.

Curentul de pornire (A)

Curentul de pornire, masurat in amperi (A), este unul dintre cei mai importanti parametri de care ar trebui sa tii cont atunci cand alegi un starter auto pentru ca reprezinta cantitatea de curent electric pe care starterul o poate furniza instantaneu pentru a porni motorul masinii tale. Un curent de pornire suficient de mare este esential pentru a asigura pornirea rapida a vehiculului, mai ales in conditii de temperaturi scazute sau cand bateria masinii este slaba.

De exemplu, un motor mai mare sau unul pe diesel va necesita un curent de pornire mai mare in comparatie cu un motor pe benzina de capacitate mai mica. Din acest motiv, este important sa alegi un starter cu un curent de pornire adecvat pentru tipul de motor al masinii tale. Daca curentul de pornire este prea mic, exista riscul ca motorul sa nu porneasca, iar starterul sa nu fie eficient.

Recomand sa verifici specificatiile masinii tale si sa te asiguri ca starterul auto pe care il alegi are un curent de pornire suficient pentru a acoperi necesitatile motorului. Acest aspect poate face diferenta intre o pornire fara probleme si o situatie frustranta in care masina nu reactioneaza, chiar daca ai investit intr-un starter auto.

Compatibilitatea cu tipul si marimea motorului

Fiecare motor are cerinte diferite in functie de capacitatea sa, iar nu toate starterele auto sunt construite pentru a face fata oricarui tip de motor. De exemplu, un motor pe benzina de 2.0 litri nu va avea aceleasi nevoi ca un motor diesel de 5.0 litri.

Este important sa verifici specificatiile starterului pentru a te asigura ca poate furniza suficient curent pentru a porni motorul masinii tale, pentru ca dupa cum am zis si mai sus un starter care nu este suficient de puternic ar putea sa nu reuseasca sa porneasca masina, mai ales in conditii de frig extrem sau cand bateria este foarte descarcata. In general, starterele sunt clasificate in functie de capacitatea motorului pe care il pot porni, atat pentru motoarele pe benzina, cat si pentru cele pe motorina.

Motoarele diesel, de exemplu, au de obicei nevoie de un curent de pornire mai mare in comparatie cu cele pe benzina. Curentul de pornire (masurat in amperi) este specificat de producatorul starterului si trebuie sa fie compatibil cu motorul pe care il ai. Daca ai un motor diesel, vei avea nevoie de un starter care sa poata furniza un curent mai mare.

Temperatura de operare

Temperatura de operare este extrem de importanta. De ce? Pentru ca acest dispozitiv trebuie sa functioneze in conditii extreme, fie ca vorbim de ierni geroase sau de veri toride. Un starter auto bun trebuie sa fie capabil sa porneasca masina chiar si la temperaturi foarte scazute, dar si sa reziste fara probleme la temperaturi ridicate.

De exemplu, un starter auto care functioneaza bine la -20°C este de mare ajutor in diminetile friguroase cand bateria masinii tale ar putea fi prea slabita pentru a porni motorul. In acele momente, un dispozitiv care nu este adaptat pentru temperaturi scazute ar putea sa nu functioneze corect, lasandu-te in imposibilitatea de a-ti porni masina.

Dar trebuie sa te asiguri ca starterul auto rezista si la temperaturi ridicate, cum ar fi +60°C. Acest lucru este important mai ales vara, cand masina poate sta ore intregi in soare. Un starter auto care functioneaza in acest interval de temperaturi iti ofera siguranta ca te poti baza pe el in orice conditii meteorologice.

Functionalitatile suplimentare (incarcare USB, lanterna, etc.)

Un starter auto nu este doar pentru pornirea masinii, pentru ca poate fi si un dispozitiv util in mai multe situatii. De exemplu, porturile USB sunt extrem de practice, mai ales daca ai nevoie sa iti incarci telefonul sau tableta in timp ce esti pe drum. Nu trebuie sa te ingrijorezi ca vei ramane fara baterie pe dispozitivele mobile, mai ales in calatorii lungi.

Iar lanterna LED integrata poate fi foarte utila pe timp de noapte sau in conditii de vizibilitate redusa. Nu este vorba doar despre faptul ca poti vedea mai bine atunci cand conectezi cablurile la baterie, ci si despre faptul ca poti folosi lanterna pentru semnalizare, cu moduri precum lumina continua sau SOS. Aceasta functionalitate iti poate oferi un sentiment de siguranta in situatii neprevazute.

Calitatea materialelor si durabilitatea

Un starter auto este un dispozitiv pe care ne bazam in situatii de urgenta, asa ca trebuie sa fie construit din materiale rezistente care sa faca fata uzurii de zi cu zi.

Materialele de calitate au rol major in durata de viata a produsului pentru ca un starter auto realizat din materiale slabe sau de calitate inferioara se poate deteriora rapid, mai ales daca este folosit frecvent. Carcasa exterioara trebuie sa fie suficient de robusta pentru a proteja componentele interne de socuri sau lovituri accidentale. Plasticul dur sau alte materiale compozite de calitate superioara sunt preferabile, deoarece ofera protectie adecvata fara a adauga prea multa greutate.

De asemenea, rezistenta la temperaturi extreme este un alt indicator al durabilitatii. Un starter auto expus la frig extrem sau caldura excesiva ar trebui sa-si mentina performantele fara a se degrada rapid. Materialele rezistente la astfel de conditii prelungesc durata de viata a dispozitivului si ii asigura functionalitatea chiar si in situatii dificile.

Cablurile groase si bine izolate reduc riscul de scurtcircuit sau de supraincalzire, iar clemele din materiale conductoare de inalta calitate asigura o conexiune sigura la bateria masinii.

pornire cu starter auto robot de pornire

Intrebari frecvente despre startere auto

Cat de des trebuie incarcat un starter auto?

starter auto

Un starter auto trebuie incarcat complet aproximativ o data la trei luni daca nu il folosesti in mod regulat, pentru a te asigura ca bateria ramane in stare buna si este gata de utilizare atunci cand ai nevoie. Dar recomand sa verifici periodic nivelul de incarcare si sa il incarci dupa fiecare utilizare pentru a fi mereu pregatit.

Cat de sigur este sa folosesc un starter auto in conditii extreme de temperatura?

Este destul de sigur sa folosesti un starter auto in conditii extreme de temperatura, atata timp cat respecti recomandarile producatorului. Multe modele sunt proiectate sa functioneze eficient in intervale largi de temperatura, de la frig extrem pana la caldura intensa. Totusi, este important sa te asiguri ca starterul tau este specificat pentru aceste conditii si sa il depozitezi intr-un loc adecvat atunci cand nu il folosesti, pentru a-i prelungi durata de viata si a preveni deteriorarea.

Cum folosesc corect un starter auto?

robot de pornire auto

Pentru a folosi corect un starter auto, asigura-te mai intai ca bateria starterului este complet incarcata. Conecteaza cablurile la baterie: clema rosie la borna pozitiva (+) si clema neagra la borna negativa (-). Porneste starterul, apoi incearca sa pornesti masina. Dupa ce masina porneste, deconecteaza cablurile in decurs de 30 de secunde. Daca starterul se supraincalzeste, opreste-l si asteapta cateva minute inainte de a-l folosi din nou.

Ce diferenta este intre curentul de pornire si curentul de varf al unui starter auto?

Curentul de pornire este cantitatea de energie pe care starterul o furnizeaza in mod constant pentru a porni motorul, in timp ce curentul de varf este valoarea maxima pe care o poate atinge pentru un scurt interval de timp, necesara pentru a depasi rezistenta initiala a motorului. Curentul de varf este folosit doar pentru cateva secunde, pana cand motorul incepe sa functioneze, iar dupa aceea, curentul de pornire preia rolul principal.

Concluzie

Acestea sunt, in opinia mea, cele mai bune startere auto disponibile acum, selectate atent pentru a acoperi o gama variata de bugete si nevoi. Indiferent daca ai nevoie de un model compact, usor de transportat, sau de un starter puternic, capabil sa porneasca vehicule cu motoare mari, am inclus optiuni care sa se potriveasca fiecarui tip de sofer.

As recomanda sa te concentrezi pe calitatea materialelor, deoarece acestea sunt aspecte care asigura o utilizare de lunga durata si eficienta in situatii diverse. Si sa acorzi atentie capacitatii bateriei si functionalitatilor suplimentare, cum ar fi incarcarea USB sau lanterna LED, care pot face diferenta in momentele critice.

Daca inca ai intrebari sau esti in cautarea altor solutii pentru intretinerea masinii tale, recomand sa citesti si despre cabluri auto, redresor auto sau invertor auto, sau nu ezita sa ma intrebi in comentarii.

A fost util acest articol?

Alege o stea pentru a vota

Nota medie: 4.8 / 5. Voturi: 28

Nu sunt voturi pana acum

Costin

Orice recomandare facuta de mine sta la baza experientei acumulate ca si consultant de vanzari. In 7 ani de vanzari am prins destula experienta incat sa pot spune ca am capacitatea de a recomanda orice produs electronic si electrocasnic. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *