Cel mai bun suport pentru 2 monitoare

Pentru cei care petrec multe ore la birou sau lucreaza din fata ecranului, pozitionarea corecta a monitoarelor poate face diferenta, si e important un suport pentru 2 monitoare bun, care ajuta la organizarea spatiului de lucru si ofera in acelasi timp un unghi de vizualizare mai bun si mai sanatos pentru ochi, gat si spate.
Un suport dublu pentru monitoare permite ajustarea inaltimii, unghiului si pozitiei fiecarui ecran, ceea ce inseamna mai multa flexibilitate si eficienta. Plus ca biroul devine mai aerisit, iar cablurile pot fi mai usor ascunse. Este un produs simplu ca principiu, dar foarte util pentru cei care fac multitasking, editeaza continut, scriu cod sau pur si simplu isi doresc un spatiu de lucru bine organizat.
Top suporturi pentru 2 monitoare: recomandari produse

Suport 2 monitoare cu prindere pe masa Blackmount BM-MNT61-2
Blackmount BM-MNT61-2 este un suport pentru 2 monitoare care se monteaza direct pe masa si sustine pana la 20 kg pe ecran, fiind potrivit si pentru monitoare mari sau curbate. Se simte solid si stabil, chiar si atunci cand e nevoie de ajustari frecvente.
Are o constructie din otel si aluminiu care da senzatia de rezistenta, iar functia de management al cablurilor ajuta la pastrarea unui birou curat si ordonat. Reglajele sunt fluide, iar inclinarea ampla (+50°~-20°), rotirea si pivotarea permit ajustarea monitorului exact cum ai nevoie.

Suport 2 monitoare Neomounts DS70-750BL2 17″-27″
Suportul pentru 2 monitoare Neomounts DS70-750BL2 se potriveste perfect pentru monitoare intre 17 si 27 inch, iar fiecare brat poate sustine pana la 7 kg, ceea ce inseamna ca e compatibil cu majoritatea monitoarelor obisnuite de birou. Sistemul VESA 75×75 si 100×100 asigura montarea rapida si fara batai de cap, indiferent de marca monitorului.
Poti inclina ecranele pana la 45 de grade in orice directie, le poti roti la 90 de grade si ai si functia de pivot, care iti permite sa folosesti un monitor vertical si unul orizontal.

Suport 2 monitoare 17-32″ inch cu brat dublu reglabil asistat StableDesk
StableArm Gaming Dual se misca fluid si pot sustine doua monitoare intre 17 si 32 inch, fiecare de pana la 9 kg, iar reglajele sunt simple si rapide – poti ridica, cobori, inclina sau roti ecranele exact cum ai nevoie.
Mecanismul asistat de arc, care face ca ajustarea inaltimii sa fie usoara, fara sa simti ca te lupti cu bratul. Are si rotire de 180°, care e foarte utila daca vrei sa eviti lovirea peretilor sau a altor obiecte din jur.

Suport 2 monitoare 17-32″ inch StableArm Saver Duo
Acest suport StableDesk pentru 2 monitoare este gandit pentru cei care isi doresc un spatiu de lucru mai bine organizat si confortabil. Suporta monitoare de 17” pana la 32” si are o structura din otel rezistent, ceea ce il face potrivit chiar si pentru ecrane mai grele, de pana la 9 kg.
Ajustarea inaltimei sau a unghiului de vizualizare se face usor, ceea ce ajuta mult daca petreci ore intregi in fata monitorului. Poti folosi monitoarele in format peisaj sau portret, in functie de ce lucrezi, iar sistemul de prindere cu clema sau grommet iti da libertate sa-l instalezi exact cum vrei.

Suport birou 2 monitoare Serioux MM55-C024
Suportul de birou Serioux MM55-C024 este un suport de buget ompatibil cu monitoare intre 17 si 32 inch si poate sustine pana la 9 kg per ecran, ceea ce inseamna ca majoritatea monitoarelor actuale se potrivesc fara probleme.
Ecranul se poate inclina, roti sau pivota foarte usor, iar sistemul de prindere cu clema sau grommet se monteaza rapid si sta stabil. Iar partea de management al cablurilor chiar ajuta la pastrarea unui birou curat si ordonat, fara fire incalcite peste tot.

Suport 2 monitoare White Shark GMS-3205 Amenhotep II
White Shark GMS-3205 Amenhotep II este un suport pentru 2 monitoare care se potriveste perfect pentru ecrane intre 17 si 32 de inci, iar fiecare brat sustine pana la 9 kg. Are prindere VESA 75×75 si 100×100, ceea ce il face compatibil cu majoritatea monitoarelor obisnuite de pe piata.
Se poate roti la 90 de grade, asa ca poti trece rapid de la modul landscape la portrait, lucru foarte util daca lucrezi cu documente sau cod. Este stabil, usor de reglat si are un design discret, in culoare gri, care nu atrage atentia dar se integreaza bine intr-un birou organizat

Suport birou 2 monitoare A+ SML224
Suportul de birou A+ SML224 pentru 2 monitoare este cel mai ieftin. E compatibil cu monitoare de la 13 la 27 inch, iar montarea e rapida si nu necesita cine stie ce experienta tehnica.
Sistemul de ajustare a inaltimii si faptul ca poti inclina sau roti ecranele pana gasesti pozitia potrivita – lucru care conteaza enorm daca lucrezi ore in sir.
Suport pentru 2 monitoare la oferta – de unde poti sa cumperi
Mai jos sunt magazinele pe care eu personal le frecventez si cand cumpar pentru mine dar si cand fac recomandari, deci puteti sa le vizitati si sa verificati preturile pentru a prinde cea mai buna oferta la suport pentru 2 monitoare.




Cum alegi cel mai bun suport pentru 2 monitoare: factori importanti de care sa tii cont
Daca vrei sa-ti cumperi cel mai bun suport pentru 2 monitoare trebuie sa tii cont de cativa factori care sunt destul de importanti. Am detaliat care sunt acestia mai jos.
Dimensiunea si greutatea monitoarelor
Nu orice suport poate sustine doua monitoare mari sau grele, iar daca se depaseste capacitatea recomandata de producator, risti ca sistemul sa cedeze sau sa functioneze incorect. De aceea, e bine sa verifici intotdeauna ce dimensiuni si ce greutate suporta bratele suportului, pentru fiecare monitor in parte.
De exemplu, multe modele functioneaza foarte bine pentru monitoare intre 13 si 27 inch, dar daca ai ceva mai mare, trebuie sa fii atent. Greutatea este la fel de importanta ca diagonala ecranului, pentru ca unele monitoare pot fi mai grele chiar daca nu par.
Am testat un suport care teoretic sustinea 8 kg pe brat, iar monitorul meu avea 7.5 kg – s-a tinut bine, dar reglajele au fost mai greoaie, bratul se lasa usor in jos, deci am fost nevoit sa-l fixez intr-o pozitie fara sa-l mai misc.
Compatibilitatea VESA
Compatibilitatea VESA este un detaliu pe care multi il trec cu vederea, desi poate face diferenta intre un suport care se potriveste perfect si unul inutilizabil. VESA se refera la distanta dintre gaurile de prindere de pe spatele monitorului si este exprimata in milimetri, de exemplu 75×75 mm sau 100×100 mm. Daca suportul si monitorul nu au aceeasi configuratie, nu se vor potrivi.
Ce e de retinut e ca majoritatea monitoarelor de birou respecta standardul VESA, dar nu toate modelele sunt identice. De aceea e bine sa verifici specificatiile monitorului inainte de a cumpara suportul. Exista si suporturi care vin cu placi adaptabile pentru mai multe formate, iar asta poate salva timp si batai de cap.
Tipul de prindere (pe birou sau pe perete)
Tipul de prindere este unul dintre primele lucruri pe care ar trebui sa le verifici inainte sa cumperi un suport pentru 2 monitoare. Exista doua variante: prinderea pe birou si prinderea pe perete. Fiecare se potriveste unui anumit stil de lucru si unui anumit tip de spatiu.
Prinderea pe birou este des intalnita si destul de usor de instalat. Suportul se fixeaza printr-un sistem de tip menghina sau cu suruburi direct pe marginea biroului. E o varianta practica daca iti place sa mai schimbi locul monitorului sau daca lucrezi dintr-un spatiu inchiriat unde nu poti da gauri in pereti. In plus, ramai cu mai multa libertate sa muti sau sa rearanjezi lucrurile in timp.
Prinderea pe perete necesita ceva mai multa planificare. Trebuie sa te asiguri ca peretele poate sustine greutatea monitoarelor si ca ai tot ce iti trebuie pentru montaj. Dar odata fixat, suportul nu mai ocupa loc pe birou deloc. E o solutie buna pentru cei care vor un spatiu cat mai liber si stabil. Personal, mi se pare excelenta pentru camere mici sau setup-uri fixe, unde totul ramane neschimbat.
Ajustarea inaltimii si posibilitatea de inclinare / rotire
Daca stai zilnic in fata monitoarelor, pozitia lor are un impact direct asupra posturii si confortului.
Un suport care permite ajustarea pe inaltime te ajuta sa aliniezi ecranele la nivelul ochilor, astfel incat sa nu fii nevoit sa stai aplecat sau cu gatul intins. Asta inseamna mai putina tensiune in zona cervicala si mai multa libertate de miscare. Din experienta, un suport fix limiteaza pozitia corecta, iar pe termen lung poate deveni incomod.
Inclinarea si rotirea sunt la fel de utile, mai ales daca folosesti monitoarele pentru activitati diferite – de exemplu, lucrul pe un ecran si vizualizarea de continut pe celalalt. Poti regla unghiurile rapid si fara efort, fara sa fie nevoie sa rearanjezi biroul sau sa montezi totul de la zero. E o flexibilitate care conteaza, mai ales in spatii mici sau cand vrei sa schimbi rapid perspectiva.
Sistemul de management al cablurilor
Firele care atarna sau se incurca pot da un aer dezordonat, iar daca ai mai multe dispozitive conectate, situatia devine rapid aglomerata si greu de controlat.
Un sistem bine gandit te ajuta sa grupezi si sa ascunzi cablurile, astfel incat sa nu se vada peste tot si sa nu se incurce in zona de lucru. Totul arata mai curat si mai organizat, iar accesul la porturi si dispozitive devine mai simplu. E mult mai usor sa cureti biroul sau sa muti ceva fara sa tragi accidental de vreun cablu.
Suporturile care includ acest detaliu sunt mai practice pe termen lung. E un detaliu care nu sare imediat in ochi, dar odata ce il ai, iti dai seama cat de util este. Pentru cine vrea un spatiu de lucru aerisit si fara cabluri incalcite, merita sa tina cont de acest aspect.

Intrebari frecvente despre suporturile pentru 2 monitoare
Pot folosi suportul pentru monitoare de dimensiuni diferite?

Da, suportul poate fi folosit si pentru monitoare de dimensiuni diferite, atata timp cat fiecare dintre ele se incadreaza in limita de greutate si are compatibilitate VESA. E important sa verifici specificatiile suportului, pentru ca unele modele permit reglaje independente, ceea ce ajuta mult daca monitoarele nu au aceeasi marime sau nu stau la acelasi nivel.
Pot ajusta monitoarele independent unul fata de celalalt?
Da, daca suportul este prevazut cu brate articulate sau mecanisme individuale de reglaj, poti ajusta fiecare monitor separat. Asta inseamna ca le poti orienta in unghiuri diferite sau le poti seta la inaltimi diferite, in functie de cum iti este mai comod. E util mai ales daca folosesti monitoare cu marimi sau rezolutii diferite.
Ce dimensiuni trebuie sa aiba biroul pentru a monta un suport de acest tip?

Pentru a monta un suport pentru 2 monitoare, biroul ar trebui sa aiba o suprafata suficient de solida si lata, in general de cel putin 60 cm adancime si 80-100 cm latime. E important ca marginea biroului sa fie dreapta si sa permita prinderea clemei de fixare, fara obstacole sau rame groase care ar putea incomoda. Daca suportul este prindere pe clema, ai nevoie si de un blat care nu este foarte subtire sau fragil.
Suportul afecteaza stabilitatea biroului?
Daca suportul este montat corect si biroul este solid, nu ar trebui sa apara probleme de stabilitate. Modelele care se prind pe marginea biroului au sisteme de prindere sigure, iar greutatea monitoarelor se distribuie echilibrat. Conteaza mult ca biroul sa nu fie prea subtire sau instabil, altfel s-ar putea simti o usoara balansare.
Concluzie
Acestea sunt, din punctul meu de vedere, cele mai bune suporturi pentru 2 monitoare disponibile acum. Am tinut cont de buget, de nevoile celor care lucreaza de acasa, dar si de cei care folosesc monitoarele pentru activitati mai tehnice, cum ar fi editarea video sau programarea. Fiecare produs inclus in selectie are ceva practic si util, iar diferentele de pret reflecta functiile si calitatea materialelor.
Eu as merge pe un suport care are ajustare pe inaltime si sistem de gestionare a cablurilor, pentru ca aceste doua lucruri conteaza foarte mult pe termen lung. Un birou aerisit si un unghi corect de vizualizare fac lucrul mai confortabil si mai eficient. Imi plac si suporturile care permit ajustarea independenta a monitoarelor, mai ales daca sunt de dimensiuni diferite.